Voedingsadvies & Lymfedrainage
Paarden

CPL - voedingsadvies 
Wil jij weten wat jij kan doen om jouw paard met CPL het beste te verzorgen, ondersteunen met de juiste voeding en supplementen en hoe je de benen het beste kan verzorgen? Dan is dit CPL-voedingsadvies geschikt voor jou!
In het CPL-voedingsadvies ontvang jij adviezen op maat, uitgewerkt in pdf, inclusief beenverzorgingsadviezen én mijn begeleiding. Het CPL-voedingsadvies is aan te raden bij alle stadia van CPL en paarden van alle leeftijden.

Wil je weten wat Chronisch Progressief Lymfoedeem (=CPL) is en wat de kenmerken zijn? Lees dan de  CPL-Blog die ik schreef. Je leest de blog hier: CPL 

Voeding bij CPL
Het juiste voer speelt een belangrijke rol in het management voor een paard met CPL. Met onhandig gekozen voeding kan de CPL verergeren. Hetzelfde geldt voor stress en veel op stal staan, want beweging is cruciaal voor een gezond lymfesysteem. Elke eigenaar zal onbewust en uit onwetendheid voer of ruwvoer geven dat onhandig is voor het lymfesysteem en voor een paard met CPL. Niemand doet dat expres, daarom is het belangrijk hier veel kennis over te verzamelen.
Naast voeding spelen ook andere factoren rondom een paard een belangrijke rol bij CPL en zijn/haar mentale en fysieke gezondheid. Hierbij doel ik op epigenetische factoren, omgevingsfactoren, sociale-, verzorging-, trainings- en(stal)management factoren. Al deze factoren te samen bepalen in welke mate de CPL de kans krijgt zich te ontwikkelen.  In het CPL-voedingsadvies komen deze factoren ook aan de orde (indien nodig).

Orthomoleculair voedingsadviseur paarden - Marjan Cornelis

 
Hoe gaat een CPL - voedingsadvies in zijn werk?
Een CPL voedingsadvies kan je zien als een traject.
Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst en het toezenden van specifieke foto's, werkt ik de adviezen uit. Op maat voor jouw paard.
Jij ontvangt voedingsadviezen (per mail, in pdf zodat je het rustig een aantal keer kan doorlezen) en ook ontvang je adviezen voor de beenverzorging. Na ontvangst van de adviezen kan je mij vragen stellen per whatsapp en begeleid ik jou en jouw paard.

Tarief:
Het CPL-Voedingsadvies kost € 85,-

Ja, ik wil dit

12 jaar ervaring met CPL 
Naast theoretische kennis en jarenlange ervaring met CPL als lymfedrainage therapeut, heb ik ook persoonlijke ervaring met deze nare aandoening, want ik heb zelf een trekpaard met CPL. Daardoor weet ik als geen ander, wat jij als eigenaar doormaakt. 
Ervaring heeft mij geleerd dat juiste voeding  (in combinatie met o.a. manuele lymfedrainage) het proces van CPL kan stoppen. De CPL blijft dan stabiel, het Progressieve gaat eraf. 
Wil jij dit ook voor jouw paard? Ik help je graag met onafhankelijke voedingsadviezen.
Stuur mij  vrijblijvend een appje of mail naar: info@marjancornelis.nl 

Zonnige groet,
Marjan Cornelis
App 📲 06 - 396 374 03

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram