Lymfedrainage paarden
Marjan Cornelis

 

Ervaringen van klanten 

Paulina Kwiatkowska - ruin Sir Harry - september 2021 
Marjan is een topper. Jaren heeft mijn ruin met een dikke koker gelopen. Na de behandelingen van Marjan Cornelis is die eindelijk weer dun geworden en dun gebleven. Nu al een half jaar een dunne koker zonder vocht! Dierenartsen erbij gehad, medicijnen etc. niks hielp en werd maar afgedaan als dat het normaal is bij een paard die ouder wordt, hij is nu 24 jaar, maar de ellende begon al zo een jaar of 10 geleden. 
Paulina Kwiatkowska


Kim Bekhuis - KWPN ruin Tennessee - juni 2021
Marjan is twee keer bij mijn, inmiddels 21 jarige, kwpn ruin Tennessee geweest. Hij had jarenlang last van mok, met name aan de achterbenen. Hij vindt het heerlijk als Marjan hem behandelt, hij ontspant en geeft zich helemaal over.
De mok is onder controle. Binnenkort meer weer een afspraak plannen :)
Kim Bekhuis


Janny Strijker-Schonewille - KWPN-er Ussinka
Marjan heeft mijn 19 jarige paardenvriendin 'Ussinka' behandeld voor onder andere haar Einschuss en oedeem onder de buik in november. Nu een week later zie ik al zoveel positieve veranderingen. Ze is veel vrolijker, heeft meer energie beweegt veel soepeler. Eindelijk ligt ze 's nachts ook lekker languit in haar stal. Ook heeft ze meer eetlust. Een vervolgbehandeling staat in december op de planning. Marjan is super kundig en behandeld in alle rust, ze geeft goede voedingsadviezen en tips. Echt het aanraden waard als je het beste wil voor je paard.
Janny Strijker-Schonewille


Jill Schaffer - paard Tinker Dotcom
Woensdag 17 juni 2020 de eerste lymfe behandeling gehad van Marjan, Dot had veel last van rasp en door middel van de behandeling van Marjan zijn de wonden heel mooi dicht gegaan en heeft ze nu hele mooie slanke benen!
Ik raad iedereen Marjan aan, het is vóór zo veel dingen goed ook leuk om de reacties te zien van de paarden.
Jill Schaffer

Marsha Wijlhuizen - Tinker Noah
Ik kan Marjan echt aanbevelen. Een lieve, meelevende en kundige vrouw. Voelt goed aan wat het paard nodig heeft.
Marsha Wijlhuizen


Ilse Edenburg - Frederiksborger merrie Consonante
Marjan heeft mijn Frederiksborger merrie heel fijn behandeld. Ze had een wond aan haar been en de behandeling heeft het wondherstel bevorderd. Marjan straalt rust liefde en kunde uit waardoor mijn merrie de behandeling goed toe liet. Ik kan haar zeker aanraden. Marjan heeft een fijne manier van werken en communiceren.
Ilse Edenburg


Wilma Gehasse - Fries paard Auke 
Marjan is een persoon die gaat voor het welzijn van het paard.
Mijn paard Auke is door Marjan Cornelis behandeld omdat hij last had van mok en een schimmelinfectie op de benen. Marjan 4 x een MLD-behandeling bij Auke gedaan. Na de 2de behandeling heb ik de benen van Auke geschoren op advies van Marjan; de sokken eraf. Fijn was ook haar adviezen wat ik erop kon smeren en hem te eten geven. 

Wat ik zie is dat het beter is geworden. De schimmelinfectie is weg. De mok is nog een heel klein beetje bij één been, daarvoor krijgt hij volgende week nog een lymfedrainage. Wat me ook opviel, was dat Auke tijdens de behandeling door Marjan rustig en ontspannen was. Hij sliep bijna, dan gaat zijn onderlip hangen. Hij voelt dan ook ontspannen aan. 
Wilma Gehasse


Marsha Brouwer - PRE ruin Isadorro
Marjan is een zeer kundige en goede therapeut. Ik heb haar laten komen nadat mijn paard een paar wonden had opgelopen van een ander paard en om te kijken of ze iets kon met zijn weerstand die op dat moment wat minder was.

Mijn paard vond de behandeling heerlijk. En na een paar dagen zag ik zichtbaar resultaat. Ik raad Marjan absoluut aan, ze denkt goed mee, is super paard vriendelijk en weet veel. Of het nog over voeding gaat of een rare bult, je kan alijd contact op nemen met haar en ze zal altijd kijken hoe ze jou én je paard zou kunnen helpen. 
Marsha BrouwerKelly-Jeanine Bijlsma - Haflinger merrie Misty
Marjan heeft Misty drie keer behandeld. Qua rijden merkte ik verbetering na de drie behandelingen, maar ook zeker hoe Misty op mij over kwam. Na de eerste behandeling heb ik eigenlijk niet heel veel verschil opgemerkt. 

Na de tweede behandeling was het verschil zichtbaar en ook voelbaar,  ik kon duidelijk merken dat zij minder stijfjes was aan het begin van de training, dan dat ik van haar gewend was. Ook zag ik na de tweede en derde behandeling meer verschil qua houding van mijn paard. Ze voelde zich merkbaar beter en voor mijn gevoel straalde ze dat ook uit. Eerst was ik eigenlijk sceptisch over dit soort dingen, maar nu geloof ik er wel in, ik voelde het verschil aan mijn paard en ook hoe ze op mij overkwam na de 2 e en 3 e behandeling.
Kelly-Janine Bijlsma 


Judy Stechweij Redout - Shetlander ruin Yaro
Ik ben zeer onder de indruk van het resultaat dat Marjan tot nu toe heeft kunnen bereiken. Yarotje is zichtbaar meer in balans zowel fysiek, mentaal als sociaal. Zijn klacht is zware zomereczeem. 

December 2018 is Yaro op Paddock Paradise Gees komen wonen. Een ware transformatie heeft... en vindt er actueel nog steeds plaats. Yaro is in de afgelopen vijf maanden zichtbaar veranderd. Naast het feit dat er door Marjan gericht naar zijn voeding wordt gekeken krijgt hij MLD-behandelingen met verbluffende resultaten. Yaro is volkomen veranderd van een gespannen, onrustige kleine pony naar een ontspannen, liefdevolle knuffelkont.

Daarnaast zie ik hem voor het eerst in jaren overtollige ballast kwijt raken zowel op gewichtsniveau alswel in opgekropte stress van de afgelopen periode. Ik was mijzelf in eerste instantie helemaal niet meer bewust van Yaro zijn castratie verleden totdat Marjan na de eerst MLD-behandelding vroeg of Yaro ooit een ongeluk / trauma heeft meegemaakt aan de achterhand. Ik realiseerde mij toen 
dat de stramheid sinds de castratietijd is ontstaan en nooit volledig is verdwenen.

Yaro vindt de behandelingen van Marjan heerlijk en na de behandeling is hij volledig ontspannen. Yaro is inmiddels heel wat overtollige kilo`s kwijt.
Yaro is volledig opgenomen in de kudde en is helemaal niet agressief meer naar zijn soortgenoten. Ik kan wel zeggen dat Yaro met de kennis en behandelingen van Marjan betere zorg dan ooit te voren ontvangt...wie weet komt hij misschien ooit van zijn eczeemdeken af.
Judy Stechweij Redout


Deel jouw ervaring
Deel hieronder s.v.p. hier jouw ervaring met lymfedrainage therapeut Marjan Cornelis. 
Met het delen van jouw ervaring help je andere paarden en eigenaren.
Alvast enorm bedankt! 

 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram