Voedingsadvies & Lymfedrainage
Paarden

De behandeling 
Een 
paard b
ehandel ik in zijn eigen, vertrouwde omgeving. Dat betekent dat ik bij jou op locatie kom. Een behandeling duurt 1 á 1,5 uur. Een eerste behandeling neemt meer tijd in beslag, omdat we vragen doornemen. De duur van de behandeling is afhankelijk van de klacht en van de reacties van het paard. 

Intakeformulier 
Voorafgaande aan de (eerste) behandeling ontvang jij een intakeformulier. Dit is een vragenlijst waarmee ik inzicht krijg in de gezondheid van jouw paard. 

Ja! Stuur mij het intakeformulier

Rust
LymfeDrainage werkt in de para-sympaticus. (dat staat voor rust en ontspanning). Voor het beste resultaat is het raadzaam om een moment voor de MLD-behandeling uit te kiezen, dat het rustig is voor het paard. (hiermee bedoel ik bijvoorbeeld niet rond voertijd, op lestijden of wanneer er een wedstrijd op de stal is). Gun jouw paard een rustig moment zodat hij/zij aan de ontspanning kan toegeven.

Handig om rekening mee te houden:
- Soms is één behandeling voldoende, bij andere klachten zijn meerdere behandelingen nodig. Dit gaat altijd in overleg met de eigenaar.
- Taping kan alleen op een droge huid.
- Niet tijdens voertijd afspreken.

Na de MLD-behandeling
Na de MLD-behandeling heeft het paard de rest van de dag en avond rust nodig. Hiermee bedoel ik niet trainen, niet rijden, mennen of longeren en geen tandarts of hoefsmid afspreken. Het paard kan wel de weide of paddock in. 
Bij sommige klachten is herstel al snel na de MLD zichtbaar, er zijn ook klachten waarbij meerdere behandelingen nodig zijn, om het resultaat te zien of te merken. Denk hierbij bijv. aan CPL, hoefbevangenheid, Einschuss en zomereczeem. 
Om die reden is het mogelijk om met korting een pakket met meerdere behandelingen aan te schaffen. Vraag mij gerust naar de mogelijkheden.

Voeding

MLD geeft in een aantal gevallen een nog beter resultaat als er gelijktijdig ook aanpassingen gedaan worden op voedingsgebied. In overleg met de eigenaar kijk ik graag naar de voeding van het paard in combinatie met MLD-behandeling(en). Juiste voeding helpt preventief tegen aandoeningen en ziekten en het ondersteunt herstel. Zo hoop ik bij te dragen aan gezonde paarden met een verhoogd welzijn.
Wat voeding en wat voedingsstoffen doen in een lichaam op celniveau (of niet kunnen doen) bekijk ik vanuit mijn orthomoleculaire en holistische visie. In 2020 heb ik de jaaropleiding bij de Blauwe Hengst gevolgd tot orthomoleculair voedingsconsulent. Doe hier jouw voordeel mee; ik help jou en je paard graag met adviezen over handige voeding. Hierin adviseer ik geheel onafhankelijk van een merk of bedrijf. Ik verkoop zelf geen producten, alleen mijn diensten.


Let op: Raadpleeg bij ziekte eerst een dierenarts. Ik ben geen dierenarts. Ik stel geen diagnoses. MLD is geen vervanging voor de behandeling door een dierenarts. MLD is wel zeer ondersteunend aan hun behandeling. 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram